Info :)

Sunday, July 31, 2011

:: sehari sebelum Ramadhan ::


hari ni tgk anak bulan kan? agak-agak anak bulan kuar tak malam ni?


tapi kuar tak pon puasa esok kot kan??? SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN dan menunaikan ibadah puasa dgn sesempurna mungkin ya


selalunya dalam bulan puasa tekak ni terasa-rasa nak berbuka ngan kenny rogers.. alahai tetiba tekak jadi tekak minah saleh hikhikhik


tapi puasa ni rasanya dah tak teringin dah sebab hari ni dah pekena dahhhhh.. Alhamdulillah




Eh eh baked bean dah jatuh dalam perut huhu


Kebetulan hari ni 31hb. Dan kebetulan pulak masuk metro point ada kedai baskin robbin.. 31% diskaun! cepat pegi beli hari ni sempat lagi tu huhu




Satu quart jamoca almond fudge cukup la kan buat makan anak-beranak

- Posted using BlogPress

:: 7 bulan tanpa nametag ::





Akhirnya boleh dah bergaya ngan nametag baru yg skema black n white ni hihi


Baru buat semalam rm6 jer! Ganti yg hilang yg free dari go.men bagi masa mula-mula keje dulu tahun 2002.. tp jarang pakai pon sebab duk pakai yang grand sket






Tapi oleh kerana dah tukar jabatan dan takmo kuar duit lebih utk buat yg kelasss tu, rm6 ni jer yg mampu haha


Barulah nampak kaki & tgn go.men hihi. nak masuk miting pon baru rasa lengkap ye dok?


- Posted using BlogPress

Saturday, July 30, 2011

:: setuju tak penyebab jem teruk kat KL ialah SOGO? ::

Sapa2 keje area KL taolah yg Semalam jem teruk dan dijangka berlarutan sehingga hari ni!


Ya sebab SOGO ada member day sale smlm dan hari ni.


Ada yg sanggup amek cuti semata2 nak menambahkan jem dalam sogo tu (LR la tu ahaks). Syhhtt korang jgn bgtao bos LR tao?


Pengalaman LR dapat semalam..


(a) kuar seawal 8.30 pagi.. Lalu hiway cheras. Lepas je tol rm1 tu.. Mak aihhhh jem gila babas dah


(b) tak leh jadi, LR buat U-turn masuk Bdr Tun Hussain Onn utk masuk hiway besraya dgn harapan jalan tak jem... Mak aihhh lagi sekali... sama jugak!!!! Meroyan LR sesrg dlm keta. Nak u-turn pon dah tak leh huhu


(c) masuk jer hiway apa pulak ntah kat sg besi hala ke salak selatan... mmg rasa nak terbangkan je keta LR tapi sayap tak de, hadap jugaklah jem tu.. mmg panjang amat2 jemmmmm!


(d) ok dah setel kat sg besi tu, masuk hiway mahameru lak.. kat sini leh tahan clear. Terus masuk kot Parlimen pon leh tahan clear. Suka suka!


(e) kuar je bulatan datuk onn kat bank negara tu, masih lg clear! wahhh LR terkezut gak apakah benar kan??? Sekali hambek ko depan kwsp tu mmg tersumbat2 keta huwaaaaa. Tp LR cilok masuk sblm kwsp, leh la cantas beberapa bijik keta hoyeyhhh


(f) dah suka kan sekali dah nak sampai paking sogo, frusttttnya depa tutup kata paking penuh!!! oh nooooo.. mana LR nak paking nihhh??? Terus konon2 nak paking kat cimb tu, tp awal2 lg dah ada org jaga tak bagi masuk.. cinabeng lu!


(g) ok sambil blur sambil fikir nak paking mana sbb gayanya laluan ke paking pertama pon polis tutup no! no! no! tetap jugak kena lalu sbb LR dah terjepit! konon nak kuar kiri nak pg parking kat maju junction pon tak leh.. sob sob sob kuciwa


(h) so kat manalah LR paking ek? cer teka cer teka.. eh bunyi mcm gumbira je tu ek? haha Alhamdulillah LR dapat paking dlm pertama.. LR nak lalu je polis bukak jalan tu sbb ada pajero polis nak lalu dan cepat2 LR cilok masuk pedulikkkkkk haha. LR masuk je polis tu dah tutup balik jalan tu. Alhamdulillah Allahuakbar! Paking dlm pertama byk kosong lagi sampai boleh pilih-pilih nak paking atas ke bawah ke.. rejeki anak-anak kot ni sbb nak beli baju dorang kannn.


So dari 8.30 kuar sampai ke paking pukul 11... weehuuu penat seh tekan2 brek


(i) masuk SOGO terus LR naik tkt 4. Ok bertabahlah. Mmg penuh mmg jem kat dalam tu. Nak cilok tangan nak rembat baju pon tak leh telus! hahaha mmg gilalah.


(j) memula nampak kasut Damya last stok tp sebelah lg kena amek kat stor jauh gila kena tunggu 15-20 minit gak br sampai tapi SG tu bawakkan kasut kaler putih sbb katanya warna putih ada yg baru.. alahai dik nape tak bawak sekali ngan kaler krim tu kannnn.. tamo LR nak kaler krim gak.. so kena tunggu lagikkkk! Tp akhirnya kasut tu tak jadi beli pon sebab jumpa yg lawa lagi huhu


(k) so kalau tak dapat rembat baju-baju dalam besi tu, jgn gusa r sebab sambil-sambil jalan tu LR dapat seluar jeans Damya n Adelya kat tempat lain.. ada orang tak jadi beli tinggal-tinggalkan kat merata. Senang koje. Pastu jumpa lagi longgokan yg org tinggal, LR pilih situ je mana yg berkenan.


(l) dah pilih dah 2-3 kali tapis, q mmg panjang tak abis2 perut lapar pon dah jadi kenyang balik. Katanya boleh bayar kat tkt 3 dan 5... pegilah LR kat tkt 5 dulu konon2 pas byr singgah makan kat tkt 6.. huhu panjang gak siap kakak depan LR cakap tak gerak2 dari tadi







sebakul je LR punya


(m) ayoyo itu macam kalu, LR turun lak tkt 3. Oklah walopon panjang tapi cepat. Eh ada budak femfuan ni muka dia mcm Nora Elena tp versi pakai tudung. Seriyes! LR nak curi2 amek gambar tp takut dia perasan lak *malu*


(n) dah setel bayar kena panjat tkt 7 lak utk redeem kupon kalau beli setiap seratus dapat rm10. Mak aiiiii depa ni beli sampai ribu2 ke sbb resit tebal-tebal. LR je 1 resit haha







Guna ini jer untuk diri LR nanti :( huhu


Ok dah sampai (o) ni finale lah kiranya hihi.. LR tak jadi pon pegi makan. Singgah beli cappucino famos amos (mr. & mrs. J's fave sebab sedap dan murah haha) eh eh udah naik regala jadi rm3.50. Dulu rm2.90 jer. Ok dah minum tu mmg kenyang balik umah tgk mr. J tgh repair paip sink dapo, tolong dia jap apa yg patut last2 dinner star pukul 9.45 mlm. Sian umi bukak puasa ngan kuih raya je dulu (sampel beli sendiri bawak utk anak2 buahnya makan haha)


Sekian cerita pengalaman LR. Sblm ni tak pernah pon amek cuti. So rasanya tahun depan LR pegi time sale biasa jelah. Rega tak banyak beza ponnnnnnn


- Posted using BlogPress

Thursday, July 28, 2011

:: hasil seni dinding ::

Assalamualaikum kawan-kawan,


LR mula kenalkan pensel/pen kat Damya & Adelya masa umur diorang setahun lagi.. sebenarnya bukan bagi pon.. tapi depa ternampak dan macam tao-tao jer benda tu untuk menulis menyonteng hehe.. ni vid Damya masa mula-mula pegang pen...


video

Alamak.. video tak leh bukak lak.. cene yer nak upload vid? kena masuk youtube dulu ke?? haishh tak reti lor... saper terer sila tunjuk ajar ye


sekarang







ini belajar buat tandatangan ke ape nih??





 yang ni tajuk dia... orang lidi dan matahari haha


Sebelum ni tak berapa nampak aktiviti diorang sebab dinding nih kat belakang sofa... nah sekali dah alih sofa-sofa tu barulah nampak tu.... haishhh nasib ler tuan umah eyh... tak disengajakan lor huhu bukan sebab LR tak cukup bagi buku kertas untuk mengaler menulis... tapi dah fitrah anak-anak.. dinding jugak yang diorang nak tunjukkan kreativiti.. hahahahaha








- Posted using BlogPress

Tuesday, July 26, 2011

:: e-bidding ::

LR ada bengkel pasal e-bidding (pembidaan atas talian) hari ni.


BEST! Sebab.....


|


|



Dapat paperbag ni




Yang ada pen n black cover notes pad (i loike!)





Jom tgk info sket pasal e-bidding ni

• Dilaksanakan mulai tahun 2006

• Untuk mendapatkan tawaran yg lebih kompetitif (tempoh masa bidaan tidak lebih 2 jam atau minima 1 jam)

• Proses yg cepat (keputusan tawaran dibuat dlm tempoh 7 hari bekerja)

• Penjimatan kepada pihak Kerajaan kerana harga berdasarkan harga terendah (reverse auction)


Oklah... Tu je infonya. Nak tao lelebih cek kat SPP Bil. 3 Tahun 2009 ya.


LR nak consentrate jap ^__*

- Posted using BlogPress

Friday, July 22, 2011

:: Salam Jumaat ::

Hi people!


Assalamualaikum.. salam Jumaat (nampak lebih syopan gitu dari ucapan kat atas tu hehe)


Hari ni enchek hubby amek cuti lagi dari semalam.. nak setelkan rumah katanya... Alhamdulillah LR syukur gak dapat suami yang serba pandai ni.. dia lah tukang jahit butang kat langsir (langsir TokMa yang jahit).. dia lah tukang panjat naik kat tangki sebab air langsung tak kuar dari paip... dialah tukang cat pintu, grill.. tukang tukar lampu.. bla bla bla (save bajet wakakaka)...



 ni tengah jahit tepi jer.. jgn terpedaya haha
tengok lar tu.. ada jer yang menyelit kat sempit-sempit tu hehe

sementelah enchek hubby cuti, semalam LR dihantar dan dijemput (sorga) tapi hari ni enchek hubby dah letak jawatan jadi dreba.. so kena lar LR gigih bawak keta sesorang 6.30 pagi kuar umah.. Alhamdulillah selamat sampai walopon macam ngantuk-ngantuk sikit tadi... semalam tak berapa nak nyenyak tido.. tekak dah perit-perit ni.. idung tok sah cakap lah.. asek jer meleleh-leleh sampai sekarang.. arghhhh dah ada tanda nak demam nih.. eh baru jer pegi bengkel smart solat hari tu... kita tak leh marah-marah.. sebab kalau kita marah tu tandanya kita marah kepadaNya... uishhh insaf-insaf... Alhamdulillah nak demam sikit jer ni... 2-3 hari kang ilang lar ^__^


Asal Jumaat jer, mood nak keje dah kuar bersiar-siar lak... wahai roh + jasad.. silalah bersatu untuk berkhidmat kepada negara... tengari ni rasa-rasanya nak riki cadar Damya kat sogo.. ada sapa nak join??


Tata. Sehingga berjumpa lagi........... sekarang mood nak berbelog pon dah kureng.. rasa cam nak pegi bercuti lepak-lepak dalam bilik hotel tido manjang jer kekdahnya nih.


Ok tata lagi sekalik. Selamat Hari Tua kepada sepupu LR McT dan selamat berhujung minggu.. baiiiiiiii

Wednesday, July 20, 2011

Tuesday, July 12, 2011

:: Surat Daripada LEMBAGA dot dot dot ::

Assalamualaikum,


Selamat pagi semua! Kepada yg bekoje, selamat bekoje dengan tekun dan dedikasi. Kepada yang tengah study pulak, don't study hard but study smart k.


Hari ni LR kena pegi Ampang lagi untuk dengar Taklimat Perlantikan Perunding... Bahagian LR tak terlibat secara langsung dalam perlantikan perunding-perunding nih, tapi kena tahu gak sebab jadi kaunter pertanyaan jutera-jutera kat sini. Hmmmm sibbek gak la pegi sama-sama ngan geng gelak, leh lar hilang boring sket kan... bab-bab dengar taklimat nih LR memang fail! Mata cam asek la nak tertutup jer... tapi angguk-angguk setuju tu kadang-kadang jer.. kena control ayu gak hokeyh! haha


Oye nak citer pasal surat Lembaga tu.. haha tapi bukan Lembaga Baja Hitam cam citer zaman dulu-dulu tu.. budak sekarang dah tatao citer apa tu.. hihi. Tapi dari Lembaga QS ni. Ingat tak citer LR sebelum ni pasal kitorang antara staff yang last pegi daftar.. haha. Tak ingat?? Klik sini korang cari seniri la kalau korang ni bizibodi.. haha (LR pon tak jumpa lak mana entry tu haha)



 JANGAN LIPAT ok?



taraaaa... lama gak proses nak kuar sijil nih ek?? 6 bulan gak la kekdahnya.


So pesanan kepada adik-adik yang dah grad, cecepatlah pegi daftar sini. Jangan ikut perangai akak-akak ni ye. Kang leh cepat-cepat amek title Sr. Wassalam.


Penutup cepat-cepat sebab nak makan nasi lemak free sblm gi Ampang. Tata.



Friday, July 8, 2011

:: Tippuware vs Tupperware ::

Yang mana menjadi pilihan qalbu?


Apa beza sebenarnya antara 2 jenama tu.. eh tippuware tu ada la macam-macam jenamanya kan. Tippuware murah-murah, rosak kalu leh beli lain lak. Tapi kalu tupperware rega dia toksah citer r tapi ada gerenti seumo hidup. So tepuk poket tanya diri-seniri hehe.


Sebenarnya LR pon teringin gak nak jadikan tupperware tu sebagai hobi.. ala macam zaman dulu-dulu kan ada orang yang hobi dia mengumpul setem... haha LR dulu pon pernah terjebak gak ngan kumpul setem tu.. siap ada album bagai haha... tapi lama-lama rasa macam haishh alih-alih kumpul setem yang sama jer.. tak der pon setem yg internasenel sket nak kumpul..haha.. lama-lama entah mana dah album tu hilang kuikuikui


Tapi kan hobi tu LR tak dapat laksanakan pon lagi buat masa ni.. weyh barang tupperware tu paling-paling murah pon ratus gak kan?? Ahkak tak mampu dek non! Sekiankesian


Kat rumah LR ada la seketol dua.. tu pon terrrrrrembat dari Ma and my sis.. kes bungkus makan pastu tak pulang-pulangkan hahaha.




Kalau bekas makanan yang macam ni pon banyak kat umah.. tapi beli dari Cosway.. haha murah uols.. tak silap RM9.90 dpt 3 bekas panjang tu kalau yg pendek dpt 4 ketol. Jugak kedap udara.


Hehe malu nak tunjuk... tapi tepek gak lar. Ini adalah bekas air minum LR kat opes sejak dari tahun 2006. Opss dah 5 thn dah! Bekas ni dapat hadiah masa family day Bahagian dulu... oh ya masa ni jugak lar LR peknenkan budak Damya tu tapi gigih gak main-main sukaneka sebab nak hadiah... haha






Ehem ehem... tapi tengahari tadi LR dapat botol air Eco ni.. salu nampak orang pakai. Kat opes ni pon ramai yg pakai. Hari tu LR baru tanya-tanyakan miss sinomosa (dia agent oso tupperware kat opes ni) kot-kot ada sale habaq mai sbb memang LR nak beli. Tup-tup hari ni dapat free uols! Suka takkkk (gaya tanya haruslah macam Eric Leong Casa Impian ye).



Cene nak basuh bekas ni ek korang?? Kena pakai berus cuci botol budak-budak tu ke?


Sapa bagi??? Sapa lagi nak bagi free-free kan kalu bukan enchek suami... haha dia beli bekas air ni uols. Percaya tak?? Ekceli dia dah lama bagi hint nak bekas air nak bawak opes, tapi bini dia nih asek-asek tengok botol yang jual kat supermarket, banyak nau spesifikasi.. kaler tak lawa lah, bentuk cam ni lah.. lagi satu apa yang penting? haha bukan kerjasama tapi rega nya... tengok macam mahal sikit terus blah hoho sori bey.


So enchek suami beli 2. Dia nak kaler ijo.. so dapat la biru kat LR kekdahnya. Alhamdulillah. Terima kasih bey.


Jadinya bekas ni adalah barang Tupperware pertama dalam idup LR. Semoga ada rejeki LR nak tambah koleksi jenama ni... cuma satu jer, kalaulah Tupperware buat penutup dia kaler hitam, haruslah LR pejam mata & rembat terus..boleh request dari Tupperware tak ek? haha.

:: Blog LR Telah Direnovate Atas Kritikan Kamoo ::

Assalamualaikum...


Rentetan daripada entry [Bro, kasi kritik blog gua skit bleh?] ini, Alhamdulillah ada jugak yang datang bagi kritikan yang membina.. terima kasih uols.. jap lagi akak terjah rumah korang-korang yer. Semalam LR sempat jengah dalam 5 blog jer dari list MMT tu. So ingatkan hari ni kalau tak der keje leh sambung terjahan. Tapikan bila tgk kat komen LR rupanya LR pegi belog dia... dia mai belog LR.. selisih la kot kat tengah jalan hehe


Ekceli ramai yang cakap blog ni simple dan senang nak loading macam kata Kemn Azmaili, Eyty, Cik gugu, Laila Majid, shiema sufian, Alya Esprezzo, NasZ, me@monolog dan eva_evo. Terima kasih ya.


Tapi ~min~, nadiRah, iLa suHaiLa dan azrijohan komen lambat loading maybe banyak gadget kat tepi-tepi dan bawah-bawah. LR akui gak tu. Tapi bila nak remove tu rasa macam.. eh tak tao nak remove yg mana so (satu) la seme LR sayang haha.


Tapi komen dari azrijohan tu LR dah buat. LR dah letak kat sidebar belah kanan.. tapi rasa2nya kalau buat menu untuk follower kat atas tu macam ok tak ek tapi takut susahkan orang pulak.. sebab nak klik banyak-banyak tempat kan semata-mata nak follow belog tak pemes nih.. kang lari lak dorang huhu


Komen seterusnya datang dari (pergh macam rancangan Sampaikan pulak haha) IdoraSaifura, Yayan, Atika Farha dan Alin Hassan masing-masing komen pasal font kat belog ahkak nih.. ok-ok akak dah tukar kaler siap tukar font dan size sekali... acane ada suka tak?? p/s : opss Yayan akak tak penah pon join ngan geng wanita baju merah-putih itew lar hahaha


Pastu, ada gak yang sebut pasal header ahkakkkk.. hihi tang header tu akak KIV dulu lah ye sebab nak godek-godek amek masa banyak lak.. nak center kan header tu tak reti lak pullok.. anis aneesa dan ninie_azreina leh gitao tak cene nak centerkan? nanti ajar eyh. Dan tak lupa juga nak ucap terima kasih kat my blogger atas pujian header LR.. ahkak buat seniri je tu hehe (eh seronok pulak kena puji.. ahaks)


Dan akher sekali cadangan dari Ratu Qaseh Saifudin, LR dah buat dah scrollbox utk bloglist tu.. tq ya


TERIMA KASIH ATAS KRITIKAN KAMOO-KAMOO...

Thursday, July 7, 2011

"Bro, kasi kritik blog gua skit... bleh??"

NGAM!!! 


sambil2 release stress lepas abes keroje.. pas tu leh bukak balik blog beben nih (dah lama tak leh telus tao.. tatao ape hal) tup-tup ada segmen terbaru.. weehuuu... jom join!


Pasal iklan DING DANG tu saya tao.. saya tao.. salu kuar iklan pahtu tayang-tayang menan yg ada dalam kotak dia tu sampaikan kita terpengaruh pegi beli tengok-tengok tak leh terbang macam dia buat.. hmm tipah tertipu bangggg.. haha


Eh tapi bukan kena jawap pasal cerita ding dang tu lah.. kena wat keje sket...



Nak tao kena wat apa, pegilah jenguk seniri sini


Sebarang kritikan akan dilayan tanpa SENTAP! Oleh itu tolonglah kritik blog saya.. hehe


Sebenarnya tak berapa paham lagi apa yg beben suruh buat tu... try&error jer la dulu.. ye dok?

:: BE tak datang SENTAP.. tapi bila dah datang.... ::

Weehuuuu... rindu tak kat LR?? Lama gilerkan LR tak update ada yg dulik ke ni? huhu


Assalamualaikum kamoo-kamoo... udah makan tengahari?? LR belom lagi.. dah 3 hari tao LR tak makan tengahari uols... ouch sungguh rindu nak makan kat cafe bawah... tp bila telek-telek kalendar, oooo cannot.. cannot.. nanti tak sempat... Esok Jumaat kan macam tamo makan tengari lagi jer tapi macam tak larat asik tingat nak makan ramai-ramai ngan kengkawan kat bawah.. windu r nak bergosip-gosip ngan mereka hahaha.. sempat tak ek agak-agak nak kasi abis puasa ganti ni hoho


Ok stuck. Tak tao dah nak citer pasal apa dah sebab banyak nau yg nak story-mory tapi tatao nak start yg mana se (satu) *parah*


K.. Kita citer pasal BE dulu lah nak?? Nak tanak hadapilah dengan senyuman ye


Citer BE adalah begini. Ekceli LR dah ngajuk dah ngan Nuff.. sebab sejak daftar ngan Nuff selama setahun gak.. BE langsung tak der nampak muka uols. Sampaikan datang sifat-sifat menjelesi tengok orang duk cerita pasal $$$ BE. Last-last LR wat dunno jer lah lagi senang. Lama tak masuk web Nuff tu. Merajuk lah katakan... last-last padan muka dia aku!


Alih-alih kan uols, LR terpegi lah jugak cek saja-saja kat Nuff tu... rupa-rupanya dah ada BE! weehuuuuuu makcik senyum sampai telinga uols! walopon $$$ hanya sen-sen jer tapi nampak BE je pon dah sejuk ati LR.. tamo ngajuk-ngajuk dah ngan Nuff pas ni hehehe



Tengoklah tu kat bahagian tarikh yang LR tulis.. nampak benar menipu.. eh tu bukan menipu la tapi masa buat tu tengah kelam-kelibut + gembira dah tak perasan dah terJULAI lak... yg sebenarnya bulan JUN tu.. ke bulan MEI ek? haishh tak ingat lar pulak!

salah satu dari BE yang sedang menari-nari.. thankies nanti datang lagi ye



Tapi yang sedihnyakan.. BE ni datang masa LR tengah kebizian lor.. masa LR langsung tak berupdate belog... BE pon dah jadi ME jua huhu. hmm tapi tak der, kalau ada rejeki, ada lagi la BE tu kan.. kan... kita pon bukannya berblog sebab $$$ pon kan... kan.... *50-50* ngeeeeeee



Ini adalah buktinya kekalutan yang melanda LR sejak dua menjak tak berblog nih.. huru-hara uols! sampaikan handbag LR pon dah tak der tempat nak paking, terpaksa letak atas printer jer wakakakaka


Akher kata.. selamat datang BE... dan selalu-selalulah datang ke belog saya ye.... muahhhhh