Info :)

Tuesday, July 31, 2012

:: Bagaimana Nak Kira Berat Ideal? ::


Assalamualaikum kamoo-kamoo,



Berapa kilogram kah yang kamoo patut turunkan berat badan? Hmm rasanya ramai gak yang pause kejap sebelum bagi the figure (heh me too lar haha). So main sedap rasa jer la cakap banyak ni banyak ni.


Kadang kita just kira BMI jer lah kan... eh tapi boleh jugak.. tapi kena adjustkan la berat yg sepatutnya supaya dapat BMI yang sesuai tu... then barulah tahu berat ideal kita tu


For your info, BMI antara lelaki dan wanita adalah tidak sama ya..


Adults Women Men
anorexia < 17.5
underweight <19.1 <20.7
in normal range ideal weight 19.1-25.8 20.7-26.4
marginally overweight 25.8-27.3 26.4-27.8
overweight 27.3-32.3 27.8-31.1
very overweight or obese >32.3 >31.1
severely obese 35 - 40
morbidly obese 40 - 50
super obese 50 - 60 kg/m2

 sumber dari : sini



Tapi jika nak terus tahu berat ideal, dah ada kalkulator dia tao



Please enter your Weight, Height, Age and Gender, then Click the Calculate Button. 
Weight: can  convert
lbs to kg
Height:  or   
Age: years  or 
Gender:  
View the Calculation Results Below:
Peoples Choice Ideal Weight:
This shows the average weight that other people of your Age, Height, Weight and Gender would describe as their ideal weight.
Women tend to imagine their ideal weight is unrealistically low, so they diet unnecessarily. Men tend to allow their ideal weight to be higher than medically recommended. Men and Women should learn from each other.


 Eh tapi cop... tak leh key-in kat sini haha... tapi boleh pergi key-in kat sini ya


Ok once dah tahu your ideal weight, dan jika berat sekarang melebihi dari ideal weight yang dicadangkan, cepat-cepat hubungi LR k... Insya Allah LR ada penyelesaiannya :).. sudah tentulah dengan ALSD2!


LR : 016-6602507
email : axelida@yahoo.com


:: Ramai Yang Nak Tahu.. Jadi Saya Memperkenalkan.... ::


Assalamualaikum...

Haishh maaf lah jika blog LR ni agak bersawang dalam bulan puasa ni... hehe. Sebenarnya kebizian sikit sebab ramai yang berminat nak tao pasal nak turun berat dalam bulan puasa ni... nak-nak lagi semua pakat nak nampak slim raya nanti kan?? So LR kenalah tolong :)


Mengenai entry LR yang lepas tu kan, Alhamdulillah ramai yang bertanyakan produk apa yang LR amek... so maybe ada yang terlepas pandang atau LR tak sempat nak reply emel/sms tu.. inilah dia produk hebat yang telah berjaya turunkan kilo LR tu :)


MEMPERKENALKAN PRODUK HEBAT yang dah 26 tahun bertapak di dunia!




untuk MEMBANTU individu yang mengalami masalah OBESITI dan BERLEBIHAN BERAT BADAN. Apabila anda mencuba ALSD2, anda dalam PROGRAM PEMBAKARAN LEMAK secara CEPAT-SIHAT-TANPA BERLAPAR dan yang penting bukan hanya KILO yang berkurang malah SAIZ ANDA BAKAL MENGECIL, jadi bersedialah untuk keluarkan semula baju-baju lama dari gerobok anda setelah SEBULAN mencuba PROGRAM DIET ALSD2 ini :D





1. MEMPUNYAI TAMBAHAN EKSTRAK TEH HIJAU
  • Membantu meningkatkan metabolisma
  • Meningkatkan penggunaan tenaga
  • Merangsang badan membakar lemak
  • Bahan antioksida yang kuat
  • Anti bakteria dan anti viral


2. MEMPUNYAI FORMULA TINGGI PROTEIN
  • Memperbaiki jisim otot
  • Meningkatkan metabolisma


3. MEMPUNYAI SERAT TAMBAHAN
  • Membantu sistem penghadaman (melawaskan)
  • Memberi rasa kenyang lebih lama


4. FORMULA ALPHA LIPID
  • Untuk penyerapan nutrien dan vitamin dengan lebih baik


5. TIADA KESAN KELAPARAN YANG MELAMPAU
  • Kurang ketagihan terhadap makanan berkarbohidrat dan manis
  • Lebih bertenaga walaupun berdiet
  • Memelihara jisim otot dan kulit iaitu tidak mengelendur, mengeleber dan mencantikkan kulit



10 SEBAB KENAPA PILIH ALSD2

1. Penurunan berat badan secara semulajadi, selamat, pantas dan menjimatkan

2. Tak perlu berlapar dan boleh makan 4 kali sehari dan sekenyang-kenyangnya

3. Dengan penurunan berat yang pantas, anda akan lebih bersemangat, tidak mudah putus asa dan berkeyakingan untuk menurunkan berat badan dan mencapai berat ideal

4. Hanya dengan ujian keto-sticks anda mampu mengenalpasti "Critical Carbohydrate Level" jadi anda boleh pastikan samada apa yang telah anda amalkan betul atau tidak

5. Secara tidak langsung anda dapat belajar membaca faktra nutrisi dan menjaga pemakanan untuk masa panjang serta menjadi pengguna bijak

6. Mempunyai tubuh badan yang sihat dan kuat, tidak mengalami masalah kendur akibat "crash diet" kerana mendapat sumber protein yang secukupnya (next entry LR akan cerita kenapa pentingnya sumber protein)

7. Tak perlu pening kepala mengira berapa kalori dalam setiap makanan yang anda makan

8. Lebih bertenaga dan tiada kesan sampingan

9. Nyahtoksik dan pembersihan sistem badan berlaku secara spontan

10. Khidmat nasihat yang tidak putus dari LR samada melalui call/sms/whatsapp/facebook. LR akan cuba sedaya upaya untuk membantu anda


PELUANG NAK BUAT BIZ ATAU NAK CUBA PRODUK ALPHA LIPID SD2 DAN ALPHA LIPID LIFELINE MASA BERPUASA.. CEPAT-CEPAT CALL LR YA.. 

LR : 016-6602507
emel : axelida@yahoo.com



Tuesday, July 24, 2012

:: Ada Yang Nak Tao Camner Saya Boleh Kurus 3kg Dalam Seminggu Tak?? ::

Assalamualaikum,

Salam 4 Ramadhan.



Tanpa perlu berlapar. Makan 3x sehari jugak.

Tapi kebanyakan orang boleh turun 2kg - 5kg dalam seminggu.

Kepada yang serius mahu turun berat menjelang raya ni, masih sempat lagi ya.

Hubungi LR dengan segera sebab produk laris cam goreng pisang panas sekarang ni.

Harga terbaek untuk kawan-kawan blogger.


016 - 660 2507
axelida@yahoo.com






Monday, July 23, 2012

:: Mulakan Hari Anda Dengan Air Suam + Lemon ::

Assalamualaikum,

Rasanya bulan puasa pon sesuai gak amalkan minum air suam + sehiris lemon... takkan leh gastrik kot kan??

Besar jugak manfaat minum air suam ni... pastu tambah lak ngan lemon... jom baca apa kebaikannya..


Friday, July 20, 2012

:: Selamat Datang Ramadhan ::


Assalamualaikum...

Dah berminggu blog tak update huhu...

Entah. Tak de jiwa nak menaip walaupun banyak yang nak share.

Jap lagi nak balik rumah jap. Cuci-cuci apa yang patut. Rumah pon dah nampak cam rumah dah... sibbek sempat siap sebelum puasa :)

Jadi di kesempatan ini LR nak mohon maaf seandainya sepanjang berblog ada yang tak puas hati, sakit hati, terasa hati dan macam-macam lagi berkenaan hati dan perasaan, harap dapat 0-0 ek?


Kurangkan Kemanisan dalam Juadah
Lebihkan Kemanisan dalam Ibadah

Gitew. Harap-harap Ramadhan kali ini lebih baik dari tahun sebelum. Insya Allah.

Friday, July 6, 2012

:: 8 Hari Kurang 3.1kg Dah ::

Assalamualaikum...

Hai kamoo-kamoo.... tertunggu-tunggu entry dari LR kah (kah kah kah)... maaf la ada projek yang tengah dibuat... so kena abaikan kejap blog sayang nih. Tapi masuk skodeng blog korang masih sempat he he.


Ermm cepat pulak rasanya minggu ni kan?? Hari ni dah Jumaat.. jap lagi bertempiaran lah staf gomen kuar opes... ngeh ngeh ngeh... LR tak terkecuali la tu ;p


Kang terpaksa kuar beli tiles yang masih tak cukup kat Jalan Ipoh nun, pastu bawak balik rumah.... pastu datang balik opes... haii tang datang balik opes ni yang liat rasanya heuheuheu... tapi tak leh nak ngular dah sebab minggu lepas dah mintak izin bos kecik balik awal dah :(


Haaaa ingat lagi tak har Rabu minggu lepas, pasal LR tepek gambar jer tu... eh Rabu minggu lepas hamek ko LR tepek 3 gambar tak berayat kan... k pasal yang ni


Sampai hari ni kiranya 10 hari dah amek ini... Alhamdulillah senang nak follow pantang-larang dia... sebab pantang-larang dia, tak leh skip makan, KENA makan hahaha i loike! Tapi kena minum air banyak la (biasa la kan mana-mana produk pon suruh minum air banyak).


Bila LR timbang hari ke 8 tu.... jeng jeng jeng (suara dalam hati ni eksaited sebenarnya nak bagitao ni)


Tapi biarlah gambar yang berbicara eceh




Ini adalah testimoni LR sendiri... nak tepek gambar seniri, takat 3kg tak nampak apa pon berubah kan? So tepek yang ni dulu...


Jika kamoo-kamoo berminat nak tao lebih detail, leh la tolong LIKE kat page fb ni



Atau kalau tak der fb... just emel ke axelida@yahoo.com atau pon komen jer kat bawah ni (lagi senang kan?)


Ok la dah time nak kuar dah ni... babai


update pada 06.08.2012 - BIG SALE Alpha Lipid Slim Diet 2... klik jer kat situ untuk dapatkan Harga Promosi dari LR


Tuesday, July 3, 2012

:: Kebajikan Suri Punca Cerai ::


Tak sangka pon yang diorang ni tak sejoin. Selalu media labelkan diorang ni sebagai pasangan romantik.


Alih-alih dah nak bercerai.


Rupanya pasal hal agama. Ermm bila LR baca pon cam gerun gak dengar. Sian la kat Suri tu.. kalau tetiba kena hantar kat sana. Eh kalau kamoo-kamoo nak tao apa yang LR bebel ni... leh la sambung baca kat sini terus...


Sebenarnya LR adore Suri tu.. sangat comel. Dulu masa peknenkan Damya, LR tepek gambar suri kat desktop... hari-hari tengok gambar Suri... kot-kot la berjangkit sikit hehe (poyo jer nak anak cam minah salleh.. walhal melayu + melayu jerk pon) haha abaikan.