Info :)

Monday, December 31, 2012

2012 Wrap-Up


Januari 2012

- Mulakan tahun baru dengan set korset dari Premium Beautiful :)
- My BESTday!
- Damya mula tadika di Tadika Aulad
- Join Hai-O Marketing
- Masuk Rabbit Farm kat Broga
- Out-station ke Sibu, Sarawak selama 2D1N



Phew! Dah selamat baru terfikir takut bila naik sampan ni kat dalam Sg. Rajang.. air sungai pon hampir masuk sampan wooo... kalaulah terbalik ke kan? Uishh lepas ni dah insaf dah.. confident tak nak naik dah! Syukur Alhamdulillah tak der cik B ngikut huhuhuhu..



Februari 2012

- Bercuti ke Cameron Highland 1D1N
- ES's BESTday!
- Tangkap gambar passport Damya yang pertama
- Perkahwinan sepupu LR [Edi + Farah]
- Menghantar permohonan untuk 'Hutang 30 Tahun'

Mac 2012

- Damya's BESTday!
- Pertukaran domain bilajejarimamamenari.blogspot.com kepada lidarahim.com
- Daftar Damya ke Darjah 1. Bulan Ogos 2013 baru leh cek online status samada berjaya atau tak
- Balik Kelantan
- Ke Teluk Intan, Perak



- Hari Sukan Tadika Aulad



April 2012

- Buat Give Away RM150 Cash di www.lidarahim.com
- 'Lawatan' ke Mac Studio di Low Yat pada 28.04.2012



- Selamat membayar hutang 30 tahun bermula Mei 2013.



Mei 2012

- Kerja renovate bermula 11.05.2012.



- TokNyey jatuh sakit pada tarikh yang sama dan dimasukkan ke KPMC.



Jun 2012

- Start diet dengan ALSD2 pada 27.06.2012

Julai 2012

- Join biz susu power dengan New Image (M) Sdn. Bhd.
- Umi buat pembedahan di KPJ Seremban untuk buang fibroid 10.07.2012



- Buat pregnancy test 10.07.2012 di KPJ Seremban : Positif!



- Renovation, cat & cuci rumah siap sepenuhnya pada 19.07.2012

Ogos 2012

- Ramadhan 1433 H
- Buka booth jual susu power di Maju Junction, KL
- Aidil Fitri 1433H di Melaka

September 2012

- First time buat pregnancy check-up di Klinik Kesihatan Tanglin.



Oktober 2012

- Adelya's BESTday!



- Ke IPMI Zon Timur, Kelantan sebagai salah seorang tenaga pengajar di Kursus Pengurusan Kontrak & Sebutharga selama 2 hari.
- Selesai sudah hutang GA dengan pemenang-pemenang huhu.
- Damya dapat no. 1 dalam kelas.




November 2012

- Balik hari ke Kelantan!
- Website susu power dirasmikan dengan nama www.sd2RATUkurus.com
- Ke Ipoh dan Cameron Highlands 2D1N.



- Ke Majlis Royalti ke-60 NZ New Image (M) Sdn. Bhd.



Disember 2012

- Rujuk ke PPUKM untuk rawatan susulan mengandung dan booking.
- Masuk wad di PPUKM untuk pemantauan dan dapat MC selama 17 hari dari hari 1st masuk wad :)



- Gigi Damya kat bahagian bawah depan dah mula goyang dan gigi ni la jugak yang memula tumbuh masa Damya 6 bln.


- Gambar semalam masa kuar ngan papa.. siap makan The Chicken Rice Shop ye korang!!



Inilah suka duka di tahun 2012 yang dapat diingat semula... yang mana tak der gambar tu maknanya telah diblogkan dalam tahun 2012 sudah. Malas nak ulang tayang gambar yang sama :).


Semoga tahun 2013 membawa seribu rahmat buat LR, keluarga dan kawan-kawan LR sekalian. In Shaa Allah. Azam tahun 2012? Alhamdulillah telah direalisasikan ke arah itu dan masih perlu diusahakan ke tahun 2013.

Selamat Datang 2013!!! Tak sabar nak jumpa orang baru dalam family LR :).



Hari Terakhir Dua Ribu Dua Belas



Assalamualaikum,





Dah nak abis dah tahun 2012 ni kan... tu tinggal lagi sikit jer nak kena sapu ngan ombak tu huhu..

Segala kejadian yang berlaku pada tahun ni akan menjadi kenangan seumur hidup.. eh cam sayu lak nak tinggalkan tahun ni ekekeke...

Tahun 2012 dari segi karier tak banyak aktiviti yang dijalankan. Kurang out-station (yeay!) dan kurang jugak aktiviti sukan (dalam SKT kosong lak kat bahagian aktiviti.. dan rugi 5 markah LOL)

Eh terasa nak buat entry wrap-up semua perkara-perkara dari bulan Januari sampai ke Disember 2012 lah.. tapi tak sure berjaya blogkan dalam tahun ni ke tak haha. 

Ok nanti sambung yek. Saja nak buat entry lain sebab nak bagi jumlah entry tahun ni lebih sikit haha.. (kot ada la)


Monday, December 24, 2012

Banyak Kelebihannya Sebagai Ahli


Assalamualaikum,

Hari ni masuk jugak ke opis hehe.. sangat berat nak bangun pagi tadi.. tapi sibbek la ES duk kejut-kejut.. so terpaksalah bangun gak. Kalau duk umah pon sesorang gak kan.. baiklah datang opis (dasar pentakut orangnya ngeh ngeh ngeh).

So kat opis ramai gak yang amek cuti.. maybe separuh-separuh. Bos kecik dan ahli zon-mate pon cuti.. so cam hari ni free sikit la. Atas meja clear jer, tak der kerja urgent nampaknya :D.

So bolehlah berblog :)

Di pagi Isnin ni, meh la nak citer kelebihan jika mendaftar sebagai Ahli dengan jual SUSU POWER ni. Dengan modal hanya RM60 sahaja, terus confirm bonus dapat RM240 (ada terma dan syaratnya *eceh).




YANG PERLU ANDA TAHU!

* Jualan 30 Tin adalah SEKALI sahaja seumur hidup untuk melayakkan anda menjadi Supervisor dan selepas pembelian tin yang ke 31 anda akan menerima bonus 25% untuk setiap tin yang berikutnya.


Masih ragu-ragu untuk join? Lihat ini. Alhamdulillah dari rasa risau giler takut tak boleh jual, salah sorang biz partner Lida iaitu Pn. Ila (016-232 7246) telah berjaya jual 30 tin tanpa sedar dah abis stok beliau hehe. Sekarang beliau adalah Supervisor dan menerima bonus RM25 utk setiap tin berikutnya.





Banyak lagi kelebihannya jika anda mendaftar sebagai ahli.


Online & face2face personal coaching is available.


For more info call/sms/whatsapp/line Lida 016-6602507 or pm me @ fb (Azlida Rahim Alsdii TopAgent)





Sunday, December 23, 2012

Esok

Assalamualaikum...

Tajuk tak tao nak letak apa hehe

Tepek gambar jer lah haha




Ni mc 1st, pastu dapat lagi sehari till 21.12.12.

So esok nampaknya kenalah heret kaki... Pastu kena lak panjat tangga opis setelah berMCan selama 19 hari.. ohhh doc, awatlah dikau tidak bermurah hati untuk sambung lagi MC ku???

Sangat besh bila lepak kat umah.. Tp yang tak best kena layan tengok channel 6 ratus diorang silih ganti... Huwahuwahuwa... dari Ultraman Tiga, Mebius ke Doc McStuffin ke Hi 5 ke Imagination Movers.. Art Attack... Pororo... Boboiboy Upin Ipin haha dan yg sewaktu dengannya dari pagi sampai bawa ke malam occay?? Ko ado? (mak hampir stress pon ada bila ada cerita tu diulang tayang yg semlm punya! tp diorang layan jugak macam lom tgk lg grrrr hahaha).

Hari ni tinggalkan depa berdua kat PD sampai Krismas ni. rindu lak nak tgk tv sama2 sambil layan Tayo The Little Bus. Adelya siap hafal lagu tayo ni (dah download dlm ipad pon) sambil menari haha so comel! Layan Superstars pon syok gak tgk budak2 ni pandainya step menari diorang. Alhamdulillah Sibbek budak 2 orang ni tak minat nak folo step diorang terlompat2 tu hehe.

Ok. Itu jer lah. Selamat tido semua. Baju lom iron lah. Tapi sibbek ES dah iron baju dia seniri tadi utk seminggu lalalala... Tq bey kerana meringankan kerja i kikiki.


- Posted using BlogPress from my iPad

Saturday, December 15, 2012

:: Hari Ini Hari Mama Pulak ::

Sebelum ni buat pertama kalinya bawak Damya potong rambutnya yg dah hampir sampai ke vontot tu. Sayang tu mmg la sayang tapi dah 5 tahun tak bertrim rambut dia.

Adeh gambar rambut sebelum lupa nak snap. Amoi tu pon laju jer buat keje dia huhu.




















Ermm boleh tahan gak bila Damya berambut pendek cam ni kot? Ni rambut lepas diblow oleh amoi tu atas permintaan mama hihi.. bg nampak comel banyak.

Potong = rm8.

Ok turn Damya setel. Masa ni mama dapat sabar lagi berambut panjang. Hehe tapi bila rasa pening sejak 2 menjak ni baru request nak potong gak. Orang-orang tua kata tak elok kalau potong rambut masa mengandung ni kan? Tapi LR dah rimas sgt dah.

So hari ni Pak Encik ajak Mak Encik pg potong rambut. Kedai amoi masa Damya potong rambut tu tutup lak. Terpaksa ke salon yg cun sikit. I'm prefer the cokia one sbb cepat siap + murah haha. Tadi cuci + potong = rm30.

Wahh ringan rasa kepala sebab separuh rambutku pergi. Hari-hari dah leh basuh rambut kekdahnya sebab dah senang nak kering :)

LR tapau rambut td bawak balik. Uols tapau x kalau gunting rambut?


- Posted using BlogPress

Friday, December 14, 2012

Mendakilah Dengan Penuh YAKIN, SABAR & PENUH SEMANGAT

Semoga perjalanan kita dipermudahkan.. In Shaa Allah.






Alhamdulillah bonus SUSU POWER dah dapat pada tarikh tercantik tahun ni 12.12.12.

Sikit dan banyak bukan soalnya sebab rezeki kita dah tertulis dariNya.. Cuma ucapkanlah Alhamdulillah dengan senyum di bibir :) sebab sapa nak bagi $$$$ tengah-tengah bulan ni kan?

Jika ada yang berminat nak tao berapa $$$$ yang Lida dapat tiap-tiap tengah bulan sejak join SUSU POWER ni 4 bln lepas, meh kita sosek-sosek.. Nak personal coaching pon boleh, nak online coaching pon boleh. Sebab biz ni tak susah, sgt fleksibel!

Boleh hubungi Lida Rahim melalui call/sms/whatsapp/line
016-6602507

atau PM melalui Facebook di www.facebook.com/azlida.rahim

Bersama kita ubah diri kita ke arah yang lebih positif menuju 2013. Hope to hear from u soon.

XOXO <--- penangan Istanbul Aku Datang (hak hak hak)
LR


- Posted using BlogPress from my iPad

Tuesday, December 4, 2012

:: Hi Disember ::


Dan Salam Disember kepada pembaca blog LR (kalau ada hehe)


Ok excellent sangat! Bulan lepas 1 je post haha. Banyak yang nak diceritakan tapi banyak jugak yang malas nak cerita. Cam mana tu? So simpan jer lah dalam hati hehe.


Sebenarnya, LR tengah membizi usahakan website SUSU POWER. Alhamdulillah walopon tak secanggih mana, tapi at least adalah something untuk info bagi yang nak mencuba ALSD2 kan.





Jadinya, personal blog ni terabai sikit. Faktor utama sebab gambar dalam hp. Nak update blog dari hp cam maaf sikit la... x syok! Pulak tu kalau kat rumah, jangan nak harap berlama-lamaan depan hp atau ipad.. ada je macam-macam hal nanti memerlukan perhatian seorang ibu kekdahnya.


Oklah.. keje hakiki pon ada gak ni. Tengah pulun nak kuarkan buku Jadual Purata Kadar Harga 2012. Minggu lepas dah obertaim sampai koi 8 mlm stay kat opis.


Ini bukan bilik LR. Ni bilik bos kecik. Tengok bilik bos kecik pon dah bersepah, partition anak buah tok sah cakap la.. dengan stok susu lagi kat bawah meja ekekekeke.


Semalam ada kena amend lagi oleh TP. Harap-harap boleh balik macam biasa je, sebab malam kang ada nak COD Susu Power kat adik manis di UKM nun.


 Maybe cover ni yang akan digunakan nanti.


Ok. Tata.

Thursday, November 1, 2012

:: Tips Kuruskan Badan Tanpa Ubat ::


LR nak share dengan semua pembaca aLRoLR tentang TIPS KURUSKAN BADAN TANPA UBAT… yerlah walopon LR jual ALSD2 tetapi kot-kot ada yang nak kurus secara perlahan dan tanpa kuar duit, bolehlah cuba tips di bawah ni. Tapi bagi yang dalam program ALSD2 boleh amalkan jugak bagi tindakan pembakaran lemak yang lebih pantas. Jom kita tengok apa yang ada kat bawah ni…

1. JANGAN BERLAPAR
Makanan memberi kita tenaga dan bila kita menggunakan tenaga kurang dari apa yang kita ambil, tubuh akan terkejut. Tubuh akan mula membakar ‘muscle’(otot) untuk menggantikan makanan. Ini menyebabkan kadar metabolisma tubuh menjadi rendah. Bila anda tidak tahan berlapar, pada kebiasaannya anda akan makan dengan lebih banyak. Pada masa ini, walaupun tahap pengambilan makanan anda telah kembali ke paras normal, tetapi metabolisma tubuh masih lagi rendah. Ini menyebabkan ia tidak membakar kalori pada tahap yang sama lagi.

Sebab itulah dalam program diet ALSD2, kita tak boleh tak makan lebih dari 6 jam. 


2. AMBIL SESUATU YANG PAHIT SEBELUM MAKAN
Minumlah kopi dan kumur beberapa saat sebelum makan. Cara ini menyebabkan tekak merasa pahit dan menghantar isyarat melalui otak bagi menggalakkan rembesan enzim dan asid HCL. Kekurangan enzim dan asid HCL di dalam perut boleh menyebabkan ketidakcekapan penghadaman.

Bagi pengamal ALSD2, tak perlu ambil kafein bagai dah sebab dengan penambilan 2 scoop ALSD2 + 250ml air sebelum makan adalah cukup untuk memberikan rasa kenyang, jadi kita tidaklah teruja sangat nak amek makan banyak-banyak.


3. MINUM 8 GELAS AIR SEHARI
Air mengurangkan selera makan anda secara semulajadi dan membantu badan memetabolisma simpanan lemak di dalam tubuh. Sebelum makan makanan yang berat-berat, cuba minum air, pasti anda tidak akan makan dengan banyak.

Pengamal ALSD2 dimestikan minum air kosong seurangna 2 liter sehari. Formula bagi setiap 25kg berat badan, hendaklah minum 1 liter air. Kalau berat anda 75kg, air yang perlu diambil ialah 3 liter.


4. ELAKKAN MINUM MINUMAN YANG BERGAS
Minuman bergas biasanya mengandungi 7-8 sudu gula dan tidak baik untuk kesihatan tubuh.

Ya! Pengamal ALSD2 sangat tidak digalakkaan mengambil minuman bergula, bergas ataupun berkafein.


5. KURANGKAN PENGAMBILAN GARAM
Pengambilan garam yang tinggi menggalakkan penangkungan air. Mengurangkan pengambilan garam bermakna badan anda menangkung sedikit air. Ini bermakna anda kurang berat yang disebabkan air.


6. AMBIL SARAPAN PAGI
Anda juga boleh menurunkan berat badan dengan pengambilan sarapan pagi. Menurut satu kajian, mereka yang tidak mengambil sarapan pagi lebih cenderung untuk gemuk berbanding dengan mereka yang mengambilnya. Bagaimana ia terjadi? Sarapan pagi menstabilkan hormone dan paras gula
di dalam darah. Kadar metabolisma juga meningkat untuk membakar kalori.

Hehe itulah sebabnya program ALSD2 adalah program diet tanpa perlu berlapar! Boleh makan 3x sehari kenyang-kenyang lagi ada ya.


7. MAKANLAH DENGAN PERLAHAN-LAHAN
Nikmatilah makanan dengan perlahan-lahan dan jangan gopoh. Kerana apabila kita makan secara  perlahan-lahan, tubuh akan menghantar isyarat menunjukan kepuasan.


8. KUNYAH MAKANAN KEPADA CEBISAN LEBIH KECIL
Kunyahlah makanan kepada cebisan lebih kecil sebelum menelan kerana dengan cara ini ia lebih mudah dihadam.

9. Biar makan kerap dengan kuantiti yang sedikit daripada makan hanya sekali, dua tetapi dengan kuantiti yang banyak.

10. Jika anda terasa ingin makan snek atau makanan ringan, beruslah gigi anda atau kunyahlah  gula-gula getah. Rasa mint atau berangin di mulut akan membantutkan selera anda.

Bagi pengamal ALSD2, eloklah pergi berus gigi dari amik gula2 getah tu sebab kandungan gula-gula getah maybe ada kandungan gula ya.


11. Kurangkan pengambilan marjerin, butter dalam makanan anda. Kalau boleh, usah ada di dalam peti ais anda.

Ermm.. Tapi dalam program ALSD2 boleh ambil 2 keping keju.


12. Apabila makan di restoran atau gerai , pesanlah air limau nipis atau jus oren kerana minuman masam menggalakan pembakaran lemak. Mintalah minuman yang kurang gula.

Untuk pengamal ALSD2, mintaklah air suam jer.. biarlah nampak cam berjimat asalkan badan sihat hehe


13. Buah-buahan dan sayur-sayuran adalah sumber terbaik untuk vitamin, mineral dan serat dan kandungan lemak yang rendah.

Bagi pengamal ALSD2, dah tak perlu ambil buah-buahan sebab karbohidrat di dalam buah adalah tinggi. Lagipun kandungan ALSD2 telah ada fiber untuk penghadaman.


14. Jangan timbang berat badan anda setiap hari kerana anda tidak akan nampak perubahannya. Jika anda minum banyak, dan waktu itu anda timbang berat badan yang pastinya meningkat, mungkin anda akan berputus asa untuk berdiet.

Untuk pengamal ALSD2, kita tak perlu bergantung kepada alat timbang semata-semata sebab pengamal ALSD2 dibekalkan ketone stripes untuk menguji tahap pembakaran lemak berlaku atau tidak. 


15. Ambil makanan yang berempah
Sesetengah rempah seperti cili, biji sawi, didapati boleh membakar kalori. Penambahan lada hitam bukan sahaja meningkatkan penghadaman, ia juga meningkatkan pembakaran lemak.

16. Pilih Lebih Banyak Bijirin dan Kekacang Dalam Makanan
Bijirin penuh adalah sumber utama tenaga. Bijiran dan hasil bijirin banyak mengandungi karbohidrat kompleks, protein, vitamin, mineral dan sedikit lemak.

17. Simpan Satu Diari
Simpan satu diari makanan boleh berpengaruh besar dalam proses penurunan berat badan. Rekodkan dalam sehari, berapa kali anda makan dan berapa banyak, tahap kelaparan yang memerlukan anda makan, dan perasaan anda ketika makan. Diari makanan boleh membuatkan anda peka kepada keinginan makan anda. Setelah beberapa lama membuat catatan, perhati dan kenal pasti di mana anda boleh membuat atau perbaiki tabiat pemakanan anda kepada yang lebih sihat. Diari ini juga boleh membuatkan anda lebih fokus dan lebih komited terhadap pelan diet anda. Mulakan diari makanan anda dan rajin-rajinlah membuat catatan.

18. Tumpukan perhatian untuk sihat, bukan kurus
Ramai orang lebih berjaya dalam penurunan berat badan dalam jangka masa
panjang apabila mereka menukar motif mereka daripada untuk kurus kepada
untuk kekal sihat dan segar. Tukarlah fikiran anda untuk memikirkan dan
memilih makanan apa yang boleh menyihatkan tubuh badan.

ALSD2 ada kedua-dua yang anda inginkan :) kurus + sihat!


19. Cara memasak paling baik untuk mengurangi jumlah kalori dalam makanan adalah merebus memanggang atau mengukus. Khusus untuk sayuran, anda boleh menumisnya dengan sedikit minyak (misalnya satu sudu minyak masak). Hindari minyak atau lemak haiwan.

20. Ketika memilih piring makanan , ambilah piring yang rata dan bukan piring cekung. Ambil sayuran dahulu untuk memenuhi piring, kemudian baru nasi dan yang terakhir, lauk dagingnya. Jika ingin tambah, hanya sayuran yang boleh anda ambil. Jangan lupa, makanlah di meja makan dan jangan di sembarang tempat apa lagi sambil menonton tv. Sebab, makin menarik program tv, semakin banyak makanan ringan yang anda habiskan!

Bagi pengamal ALSD2, bolehlah tukar nasi dengan 2 jenis lauk pauk atau pon sayur-sayuran.


21. Selain memberi peluang makanan untuk turun, kebiasaan berjalan-jalan sesudah makan akan membantu menghabiskan sebahagian kalori dari makanan itu. Setiap 25 langkah anda berjalan satu kalori akan diguna. Lebih-lebih lagi anda menaiki tangga. Tentu saja semua ini harus dilakukan dengan santai kerana perut anda baru saja terisi.

22. Khusus bagi kaum wanita , yang juga perlu diperhatikan adalah tabiat berbelanja dan memasak. Seelok-eloknya, tidak berbelanja semasa perut kosong. Rancanglah perbelanjaan sesuai dengan keperluan. Jika ingin membeli makanan, kunjungilah dahulu gerai buah dan sayuran. Gerai makanan segera harus anda kunjungi paling akhir sekali jika memang benar-benar memerlukannya.

23. Untuk mengempiskan perut, gerakan punggung yang ringan tetapi lama akan lebih efektif. Latihan dapat dilakukan dengan alat seperti untuk permainan hula hoop. Gerakan ini mungkin boleh disamakan dengan gerakan penari gelek, dangdut atau hula-hula yang memiliki perut lebih kecil dan cantik.

24. Kurangkan pengambilan gula kerana setiap satu sudu gula mengandungi 32 kilokalori.

25. Beberapa aktiviti fizikal yang mudah untuk langsing
i. Jalan cepat. Gunalah kasut yang cukup selesa dipakai agar kaki tidak melecet dan sihat
ii. Gunakan tangga untuk naik ke tingkat atas. Jika terlalu tinggi, naik tangga untuk beberapa tingkat, kemudian sambunglah dengan menaiki lif
iii. Renang adalah latihan menyeluruh. Berenang dengan laju dengan nafas yang dalam
iv. Bersenam atau peregangan, sangat baik bagi otot-otot dan sendi-sendi yang kaku. Melenturkan otot dapat melancarkan peredaran darah
v. Tunggang basikal dan kayuh perlahan-lahan tetapi dalam tempoh yang lama. Ini dapat mencantik dan merampingkan peha.

PETUA UNTUK KURUS DAN LANGSING bagi Berat yang Berlebihan

Dibawah ini ada beberapa cara untuk menurunkannya.
26. Jika anda mengalami berat badan yang berlebihan, air limau nipis yang anda minum boleh menurunkan berat badan anda.
Caranya: Sediakan dua biji limau nipis atau limau kasturi setiap hari, setelah itu perah airnya ke dalam gelas yang berisi dengan air sejuk, masukkan ke dalam peti sejuk. Setelah itu bolehlah dijadikan air minuman setiap kali selepas anda makan tengahari dan makan malam. Cara ini boleh diikuti dengan senaman ringan. Amalkanlah meminumnya selama sebulan, berat badan anda akan beransur turun.

27. Ambil 3 sudu besar serbuk teh cina dan rendam dalam air. Tapis dan campurkan dengan air perahan limau nipis. Amalkan selalu meminumnya 2 kali sehari iaitu sebelum sarapan dan sebelum tidur.

28. Jika anda mengalami masalah berat badan, air asam jawa baik dijadikan minuman harian. Air asam jawa akan mengurangkan kadar lemak dalam badan anda. Caranya: Ambil sebuku asam jawa, ramas ke dalam air sebanyak segelas. Masukkan ke dalam peti sejuk, anda jadikan minuman, selepas anda makan tengahari atau makan malam. Amalkan setiap hari, anda akan dapati tubuh anda akan bertambah segar dan langsing.

29. Nak Turunkan Berat Badan
Selepas makan amalkan meminum Teh Hijau atau Teh Cina tambah dengan serbuk Kayu Manis dan Madu

30. Badan Langsing Selepas Bersalin
Untuk mengelakkan badan menjadi gemuk selepas bersalin, cuba petua berikut : Ambil 5 halia bara ( Halia Cina ), 10 biji lada hitam, 30 ekor ikan bilis. Tumbuk kesemua sehingga lumat. Perahkan air Limau Nipis. Dan makanlah bersama nasi panas waktu pagi dan malam, setiap hari sewaktu dalam pantang.

31. Mengurangkan buncit
Bagi lelaki yang mengalami masalah perut buncit, anda boleh mencuba petua ini iaitu ambil sedikit kapur makan dan sebiji limau purut yang telah di perah jusnya.kapur dan limau tadi dicampur dan digaul hingga sebati. Amalkan sapu disekeliling perut sebelum masuk tidur biarkan kering sehingga pagi.

32. Mengempiskan Perut
Petua yang mudah dan kos yang murah. Anda perlu mengambil limau nipis yang telah dicampur dengan teh tanpa gula untuk tiap-tiap hari kemudian diminum. Amalkan meminum air ini dan insyaallah perut anda yang buncit akan menjadi kempis. Petua ini untuk orang yang tiada mengidap sebarang penyakit.

33. Kempiskan Perut Anda
Nak kempiskan perut senang aje, ambil air limau nipis dan campur dengan kapur sirih. Lumurkan atau sapu dekat perut, amalkan setiap malam. Insyaallah perut anda akan lebih menarik.

Ok itu jer tips kurus dari LR. Pilihan di tangan anda samada sanggup ke buat semua di atas... Sudah tentu berat akan turun tapi maybe amek masa sikit. Atau amek ALSD2, anda kurus + sihat dengan pantas.. setengah orang boleh turun 3kg seminggu, ada jugak yang turun hingga 5kg seminggu!!

Tepuk dada tanya poket ekekekeke.

Hubungi LR untuk sama-sama menjana $$$ dalam biz ALSD2.

016-6602507



Wednesday, October 31, 2012

Testimoni Alpha Lipid SDII




Ini adalah kesan pengambilan ALSD2 tidak sampai sebulan. 

 Kredit to my biz partner, Ila. Tahniah!!

Nak jadi cam Ila??


Hubungi Lida Rahim
016-6602507


:: Rakan Biz Diperlukan ::


Salam Ceria di Hari Rabu :)

Just nak kongsikan dengan kawan-kawan blogger... semalam dah closing account bagi bulan 10 biz LR buat sekarang ni kan.. apa lagi kalau bukan ALSD2 hehe. So bila dah closed kira dah abis la usaha utk bln tu.. usaha pulak utk bulan depan. Gitu. So dapat berita gembira!

Tahniah diucapkan kepada 2 orang leader dalam group kami iaitu Pn. Siti Maisarah ya
ng tengah sarat usung perut tapi telah berjaya naik ke Emerald (Pangkat kedua tertinggi) dan juga Pn. Farah Ismail yang join biz ni baru 4 bulan dah berada di level Ruby Executive.. psstt income mereka saya tak mo kecoh haha seniri tengok kat carta bawah ni la yer huhu.. dan bln 11 ni mereka akan naik pentas untuk terima CASH as an extra bonus from company... weehuuu bestnya! Dan terima kasih di atas nasihat & tunjuk ajar yang diberikan, saya akan follow ketat-ketat uols ok.

Dan Alhamdulillah saya juga nak ucapkan tahniah kepada Pn. Azira yang telah berada di level Manager pada bulan 10 ini (baru join 2 bln), bakal Manager En. Jefry (hubbyku) dan bakal Manager Pn. Rina Rashid dan tak lupa juga kepada biz partners yang bertungkus-lumus sepanjang bulan 10 untuk achieve 30 tin dalam masa sebln utk mendapatkan rebates dari company sebanyak 25% (rebates ni untuk level Supervisor ke atas). Masing-masing pon tak percaya bila dah jual 30 tin, tao-tao dah jadi Supervisor gitu :). Memang produk terlaris di pasaran sekarang!

Tengoklah ya.. dalam biz ni semua orang ada peluang yang sama untuk naik ke level yang kita inginkan... bukan sebab 'orang tu dah lama join sebab tu kat level atas, orang baru join kat bawah ajelahh' haha TIDAK! Dalam biz ni semua orang ada peluang.. janji ada usaha & guide dari leader, Insya Allah boleh achieve sekurang-kurangnya level Manager dalam masa 2 bln (dah terbukti pon).

Ok sapa-sapa yang luar sana, yang rasa nak saja geli-geli wat extra income, jom join our team! Bulan November adalah bulan permulaan untuk mendapatkan CASH bonus pada bulan Mei 2013. Hanya hubungi saya di 016-6602507 utk ketahui bagaimana cara kami buat. Just follow ketat-ketat orang yang berjaya untuk kita berjaya.

Insya Allah we will guide you ketat-ketat ;p

Lida Rahim
016-6602507
www.facebook.com/azlida.rahim

Promosi November baru dilancarkan semalam... cepat ambil peluang ni utk dapatkan extra free gift dari LR k :)
 
 
 

Tuesday, October 30, 2012

:: Value For Your Money - Promosi November Pakej 2::


Pelanggan ALSD2 yg LR sayangi,

Janganlah malu dan segan jika LR bertanya perkembangan diri masing2 selepas guna ALSD2 ni.

Sebab ini memang tanggungjawab LR untuk pastikan customer LR mendapatkan kembali setiap nilai wang yang dikeluarkan. Jika ada turun, LR tumpang gembira. Jika sebaliknya sama2 kita buat post-mortem dan of coz LR bg khidmat nasihat percuma tanpa caj :)

Tadi baru dpt info dari kawan LR yg juga kawan customer LR ni.. risao sebenarnya bila dia x balas msg LR tao? Tapi Alhamdulillah dlm senyap2 dia tu, dia dah turun 3kg dgn hanya 1 tin!

Tahniah LR ucapkan kepada beliau :)
 
Okeh sempena kedatangan bulan November.... LR keluarkan pakej terbaru iaitu PROMOSI NOVEMBER dengan harga terbaek dan free gift dari LR. Terhad kepada 10 orang pembeli terawal sahaja!
 
 
 
 
Untuk dapatkan pakej ini, boleh buat tempahan dengan LR sekarang ya. Stok akan diposkan mulai 01/11/2012. Memang berbaloi!! 
 
Harga dah tentu-tentulah HARGA PROMO. Dah tu pandai-pandai lak LR bagi diskaun kat caj pos laju sebanyak 50%... orang pos pon tak pernah buat cam ni kan?? haha. Pastu LR bagi free green woven bag yang boleh dibawa shopping tiap2 Sabtu (jimat x yah beli plastik dah hehe), shaker, buku panduan dan juga keto stripe untuk cek pembakaran lemak dalam badan berlaku atau tak selepas amek ALSD2. Buy 4 free 6!

Tapi dalam banyak-banyak gift kat atas, LR paling suka yang ini. 

 
 
Ni measurement tape kalau sapa tak tao hihi. Memang sesuai ngan nama dia tu --> SO CUTE!  Just tekan butang putih tu, nanti tali tape akan masuk dalam bekas kuning... memang inovasi kekdahnya kan ekekekeke.
Sapa cepat, dia dapat! Lai lai lai... buat tempahan sekarang.
 
Lida Rahim
016-6602507


Nota kaki : SM (Semenanjung Malaysia) SS (Sabah & Sarawak)
 

Wednesday, October 17, 2012

:: Hari Ini Kekorporatan Baju Opis Dirasmikan ::


Sebelum pergi makan pagi dan Perhimpunan Pagi dengan Datuk KP, haruslah berposing-posingan dulu dgn sebahagian kawan2 opis.. aloh ahkak sorang jer lain sikit di situ huhu.




haaa.. ini pulak tempat kami selalu lepak sambil isi perut.. tapi bila pakat pakai baju sama ni ngan ada palang.... dah rupe ape? kah kah kah... sibbek akak tiada dalam ini gambar.. eh guwau jer kawan-kawan jgn ada yg marah ok?





Ini pulak masa Datuk KP tengah pung pang pung pang kat depan... kami??? Buat hal seniri jer hahaha



Pas abis perhimpunan, ada sesi fotography lak..  testing testing 1 2 3 ngeh ngeh ngeh.. bila duduk cam ni mesti tangan nak macam pengantin-pengantin aja kannnn??


Ok selesai sudah acara posing-memosing. Time to work. Tata.

Tuesday, October 16, 2012

:: Rahsia ALSD2 Memecahkan Lemak Dalam Badan TERBONGKAR ::

Assalamualaikum...


Nak share sikit dgn u olzzz pagi2 ni :)

Ada orang kata.. baik tak payah makan langsung sebab berdiet dengan Alpha Lipid™ SDII™ semua tak boleh makan. Ish, betul ker semua tak boleh makan?? Tak betul lah. Jom kita tengok bagaimana Alpha Lipid™ SDII™ boleh MEMBANTU
kita untuk mengurangkan berat kita dengan membakar lemak yg terkumpul dengan cara yang lebih PANTAS :)

Berdiet sendiri tanpa mengambil apa-apa supplement memang boleh KURUS!! Tapi tahukah kita? Diet ini akan mengakibatkan BADAN MENJADI LEMAH sebab makanan & vitamin yang diperlukan tidak mencukupi dan hilang sebab kita sudah gunakan. Kita mungkin tidak mengetahui sama ada lemak @ air yang hilang. Kemungkinan JISIM otot-otot pun boleh rosak. Apabila memulakan semula pengambilan nasi@karbo (gula & kanji) berat badan akan naik berganda dinamakan  sebagai "yo-yo effect".

Namun begitu, dengan Alpha Lipid™ SDII™ walaupun tanpa pengambilan karbo (cth : Nasi) jisim otot akan dibina sambil mencantikkan kulit. Jadi kalau otot dah terbina, peratus untuk gemuk semula adalah rendah, ini kerana lemak telah dibuang secara kekal. Yang penting apabila mendapat berat yang diinginkan pastikan anda MENUKAR pola pemakanan @ tabiat pemakanan yang lebih seimbang (",)

KELEBIHAN Alpha Lipid™ SDII™ (Protien Sparing Modified Fast, PSMF)
1. Boleh makan dan tidak perlu berlapar
2. Bukan ganti makanan atau meal replacement tapi meal supplement
3. Turun berat dengan cepat
4. Kadar penurunan berat yang seimbang dan sekata
5. Selamat kerana bukan ubat diet bahkan makanan kesihatan yg kaya dan selamat serta efektif kerana bersumberkan pemakanan alam semulajadi (protien soya yang berkualiti tinggi) dan juga, serat soya yg diperkayakan dgn asid amino, vitamin A,B,C,D,E dan mineral
6. Sihat dengan zat-zat makanan yang seimbang
7. Rasa lebih bertenaga
8. Lebih peka dan badan lebih ringan
9. Tidak memecahkan protein dalam badan
10. Mencantikkan warna & tone kulit
11. Kulit tegang dan tidak kendur bahkan nampak awet muda
12. Nampak lebih muda & bertenaga
13. Meningkatkan pembakaran lemak badan secara semulajadi. 'increase metabolisme'
14. Membakar lemak yang tersimpan lama sebagai sumber tenaga. (tujuan kurangkan kabo @ elakkan nasi)
15. Tidak ada kesan naik mendadak apabila berhenti bahkan menjga berat badan idaman sepanjang hayat serta membaikpulih kesihatan secara keseluruhan
16. Tidak anda cirit birit atau sakit perut
17. Memegang World Guiness Book of Record dengan penurunan 64kg dalam masa 1 bulan
18. Penyelidikan oleh Harvard Medical School.

Alpha Lipid™ SDII™ rata-rata mereka memang berpuas hati kerana produk ini bukan sahaja membantu mengurangkan berat badan kita malah ia juga mengajar kita untuk terus "MENJALANI HIDUP SIHAT SEPANJANG HAYAT"

AYUH.. Jangan tunggu & tunggu lagi hingga lemak2 bertambah & bertambah lagi banyak lemak terkumpul, lagi risiko penyakit akan bertambah.
 
 
 
 
Better dptkan produk ALSD2 dari pengedar SAH & benar2 boleh beri panduan, ELAKKAN beli di farmasi/toko2 jamu sbb mereka tidak akan membantu..Bukan ape, produk dah berkualiti, jika kite rendahkan kualiti nya, kena tak menjadi tak pasal2 kena condemm Alpha Lipid SD2 ni, padahal consumer salah teknik dan tiada panduan..huhuhuu..
 
Jadi dapatkan ALSD2 Original dari Kump.pengedar kami.. Di samping 'Buku/Nota Panduan Lengkap' or 'Cadangan Pemakanan', kami juga bersedia untuk memberikan khidmat nasihat PERCUMA 24/7. InsyaAllah

 
Untuk penghantaran terus ke tempat anda (COD) boleh hubungi PENGEDAR SAH KAMI di bawah:


KUALA LUMPUR
Lida Rahim 016-6602507 [Jalan Raja Laut/Segambut/Sentul/Ampang]
Azira 019-2830903 [Bangsar/Petaling Jaya]
Ras Yana 0193845789 [Keramat/Setiawangsa]
 
 
SELANGOR 
Jefry 016-6652507 [Cheras/Sekitar HUKM/Kajang/Bangi]
Rina Rashid 019-5610056 [Selayang/Gombak]
Sha. Tini 013-2675535 [Bandar Mahkota Cheras/Sg. Long]
Fazilah 016-2327246/017-6166246 [Ampang/Wangsa Maju]
Farah 012-6215546 [Rawang/Sg. Buloh]
 

PULAU PINANG
Haryani Hasenan 012-5341280 [Sekitar USM/Sg. Dua/Bayan Baru]
 
 
MELAKA
Amin 019-3590309 [Kuala Sg. Baru/Masjid Tanah]
 
 
JOHOR
Hidayah 012-5363944 [Masai/Pasir Gudang]


LR memerlukan ramai lagi pengedar di setiap negeri/daerah untuk membantu memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada yang memerlukan di kawasan masing-masing. Jom join team LR  dengan hubungi

emel : axelida@yahoo.com
sms/whatsApp/line/viber : 016-6602507


Thursday, October 11, 2012

:: Siapakah Antara Kita Termasuk Dalam 16.8 juta Itu? ::


Saya, awak, dia, mereka?? Masing-masing tak nak ngaku kan??



Haha walaupun siapa yang di antara 16.8 itu, jangan risau k.

Jom kita turunkan angka 16.8 bermula sekarang dengan bantuan ALSD2.

Kalau buat seniri-seniri takut sekerat jalan jer kan.. nak crash diet la <--- eeii mana boleh tengok jer orang makan... kang mengidam kang sapa nak jawab (walhal tak ngandung tu dah ngidam2 haha).. nak exercise la <--- saya balik kerja dah petang, bila masa saya nak eksesais kak...

Haaa ayat-ayat ni memang selalu kita dengar kan???

So kalau ada bantuan ALSD2, berat impian akan tercapai dalam waktu yang pantas... yang best nya program diet ALSD2 ni tak perlu berlapar! Dengan bantuan ALSD2 jugak, tak der unsur-unsur badan menggelebar selepas berat turun :)

Walopon program diet, boleh makan sekenyang-kenyangnya 3 kali sehari. Sebabnya ALSD2 bukan pengganti makanan, tapi adalah sebagai supplement yang membantu kita membakar lemak di dalam badan. Jadi, jika dah dapat ideal weight, boleh stop amek ALSD2 dah... dannnn best part berat badan tak kan naik dengan mudah! Ini dah terbukti.. ramai yang dah tak bergantung kepada ALSD2 tapi badan menten jer sampai sekarang. Best!


Ok jom kita keluar dari statistik 16.8 tu sekarang.

Hubungi LR di 016-6602507 (call/sms/whatsapp/line/viber)

Pm pon boleh di www.facebook.com/azlida.rahim

Biz partner di seluruh negara juga diperlukan... yok kita tolong kawan2, sedara-mara sama-sama kuar dari statistik tu ;p

Tuesday, October 9, 2012

:: Pemenang RM50 GA dari lidarahim.com ::


Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Glurppppp... telan ayaq liur dulu... sebab lama gila kot GA ni kan??? Tapi pemenang utama tak diumum-umum kekdahnya. Sibbek ada yang tolong tanyakan akak kat fb.. terima kasih ya Aslinda Linda.


So... LR dah pilih secara cabutan seramai 5 orang... dari 5 orang ni LR cabut pulak sorang. so jom kita tengok sapa yang dapat RM50 tu.



|


|


|


|


|


|


|


|



PEMENANGNYA IALAH.....








Tahniah LR ucapkan kepada KakLong.


Kepada yang join, tapi tak menang apa-apa, mintak maaf ye. LR tak mampu nak bagi hadiah untuk semua :(.


Tapi jika ada yang nak order ALSDII, leh la add LR di FB : www.facebook.com/azlida.rahim.


LR hanya mampu bagi harga special untuk kamoo-kamoo + gift berupa shaker (beli 1 tin pon LR bagi... biasanya kena beli 2 tin baru dpt shaker tao). Bagi kata laluan dulu ya [kata laluan : GA LR] ok? Maaf la kalau ada yang kata ni cam tak ikhlas... kena beli pulak kan... huhu tapi hanya itu jer yg LR mampu bagi untuk semua setakat ni :)

Terima kasih semua yang join. Harap-harap jangan serik-serik untuk join jika ada GA lagi dari LR k?




- Posted using BlogPress

Monday, October 1, 2012

:: Testimoni Pengguna ALSD2 ::


Beliau turun 9kg dengan 3 tin ALSD2
































Beliau pulak dah boleh pakai semula baju lama bersais 'S'
























Anda dah lama berazam nak dapatkan berat seperti dulu-dulu tapi tinggal azam jer seperti testimoni di atas?

Uishhh jangan cepat putus asa. Mereka boleh anda pun boleh! Hanya bertindaklah sekarang... Jangan bertangguh lagi. Tempahlah 2 tin pertama ALSD2 anda dgn harga promosi & free gift dari LR.

FB Page : www.facebook.com/lidarahim.alsd2
FB : www.facebook.com/azlida.rahim
SMS/WhatsApp/LINE : 016-6602507
Emel : axelida@yahoo.com




- Posted using BlogPress from my iPad

Friday, September 28, 2012

:: Asal Naik Keta Jer... ::









Ini keadaannya kalau mama yang bawak keta. Kalau papa yang drive, yg jadi kusi tu mamalah. Dua-dua nak duduk riba kat depan haiyooooo.






Wednesday, September 26, 2012

:: Perlu Ke Saya Join Biz ALSD2 Ni? ::


Okeh meh ahkak citer meh :).

Kenapa Anda Perlu Jadi Pengedar (Supervisor)?

Sebanyak 65-75% kos barangan berada di kedai adalah disebabkan oleh kos penghantaran, kos pengiklanan, kos pemborong, kemudian kos kepada peruncit. Walaupun k
euntungan mereka sedikit tapi ramai yang berjaya apabila membuka perniagaan.


Tapi bisnes kami berlainan sebanyak 65-75% itu adalah komisen dan bayaran kepada kami. Tidak mustahillah peniaga direct selling / network marketing ini boleh berjaya dan ada menjadi jutawan.

Kehebatan bisnes ini adalah low-risk. Kenapa?

Jika kita ingin membuka kedai runcit. Kita memerlukan modal yang besar. Paling kurang Rm10-30k. Kita perlu membayar sewa kedai, elektrik, air, pembantu kedai, penuhkan stok, masa dan keuntungan mengambil masa yang panjang.

Tapi bisnes kami hanyalah memerlukan modal yang kecil iaitu sebanyak Rm4300-Rm4500 sahaja bagi mendapatkan stok. Apabila simpanan stok terjual kita mendapat pulangan serta merta. Selain itu syarikat akan membayar lagi komisen dan bonus untuk anda. Usaha banyak dapatlah banyak. Produk bagus, banyaklah "repeat-order"!

Antara yang kita dapat jika menjalankan perniagaan ini (Supervisor)?


1. Rebet kekal 25% (RM52–RM55 setiap tin terjual)

2. Bonus Rangkaian 16%

3. Lesen Royalti (Bonus tunai 2 kali setahun)

4. Bonus Royalti (2% – 4%)

5. Bonus RM500 jika lahirkan Supervisor

6. Langkah pertama untuk menjadi Billionaire.


Antara tips yang anda perlu semak sebelum memulakan perniagaan adalah:


1. Syarikat. Adakah ia kukuh?

2. Produk. Adakah produk berkesan?

3. Plan Pemasaran. Adakah Marketing Plan rumit?


Kenapa New Image International?


1. 26 tahun berkembang dan akan menjadi salah satu syarikat jualan langsung terbesar di seluruh dunia.

2. New Image adalah antara 50 syarikat terbesar di Bursa Saham New Zealand.

3. Produk yang hebat iaitu Slim Diet II (Program Pengurusan Berat Badan Paling Berjaya Di dunia) & Alpha Lipid Lifeline (Susu Ajaib - Keperluan orang yang sakit)

4. Pengeluar kolostrum terbesar di dunia (75% keperluan dunia)

5. International Business (bisnes global)

6. Produk-produk yang terbukti jualannya (Cthnya Kolostrum Gred tertinggi G10).

7. Mempunyai 2 buah kilang proses Kolostrum di New Zealand.

8. Mampu mencantumkan penyelidikan, pengeluaran & pemasaran.

9. Kawalan Kualiti Yang Ketat : Liabiliti Insuran Produk NZ$20juta (RM47juta).

10. Marketing plan yang mudah, dan menarik


New Image menerima Business Excellence Awards:


1. Winner of Deloitte 2009 Fast 50 – one of 16 of NZ’s fastest growing companies

2. 2009 Deloitte Fast 50 - Fastest growing retail or consumer products business (Upper North Is)

3. Winner Ernst & Young Entrepreneur of the year 2003

4. Export Awards Trade New Zealand Exporter of the year - Agritech, life sciences & biotechnology category

Lepas habis baca ni.. silalah tengok Marketing Plan ni pulak. Mungkin leh faham sikit-sikit dulu macam mana its works.

Untuk keterangan lanjut... leh sms/WhatsApp/Line ahkak di 016-6602507. Kalau nak PM kat FB pon boleh. Klik jer Add Friend kat badge fb ahkak kat sidebar tepi ni.

Tak der modal?? Ok sms/whatsapp ahkak jugak di 016-6602507. Jangan jadikan ia sebagai halangan. Pasti ada jalannya untuk berjaya asalkan kita rajin berusaha.





Thursday, September 20, 2012

:: Periksa Tahap Pembakaran Lemak ::


Alpha Lipid SDII adalah satu program diet yang berasaskan kepada Ketosis iaitu proses semulajadi pembakaran lemak kepada tenaga. Oleh itu, tahap pembakaran lemak boleh diukur dengan menggunakan KETONE STRIP atau lebih dikenali dengan panggilan Keto Stick. Masa terbaik untuk melakukan pemeriksaan adalah pada hari ke-3 hingga hari ke-7 anda mula mengambil ALSDII.

Bacaan ideal adalah 10 (pink)




1 botol RM20.00 (50 pieces)


Dapatkan tin pertama ALSDII anda hari ini dengan harga promosi dan juga free gift. Add me on FB azlida.rahim untuk dapatkan promo ini.


Atau sms/whatsapp 016-6602507 asap before free gift kehabisan stok.



Wednesday, September 12, 2012

:: Apa, Kenapa dan Bagaimana | Tentang ALSD2 ::


APAKAH ALPHA LIPID SDII?

Alpha Lipid SDII merupakan makanan suplemen dengan campuran berkualiti tinggi yang komprehensif yang terdiri daripada protein soya bukan-GMO (75%), serat, ekstrak daun teh hijau, vitamin A, B, C, D, E dan mineral. Alpha Lipid SDII tidak mengandungi pemanis atau perisa tiruan dan membantu untuk memberi nutrisi secukupnya yang diperlukan oleh badan.

Program pendietan yang berdasarkan kepada penyimpanan protein dan diet ketogenik ini terbukti berkesan untuk menurunkan berat badan secara sihat, cepat dan selamat. Program lengkap pengurusan berat badan Alpha Lipid SDII juga adalah berdasarkan konsep Protein Sparing Modified Fast (PSMF). PSMF adalah sejenis diet dengan pengambilan karbohidrat yang sangat rendah. Anda hanya perlu mengambil makanan yang berprotein dan menghadkan pengambilan makanan berkarbohidrat semasa tempoh berdiet.


KENAPA PERLU KURANGKAN KARBOHIDRAT?

Tujuan utama mengurangkan pengambilan karbohidrat adalah untuk mengurangkan tahap gula di dalam darah. Apabila kandungan gula di dalam darah berkurangan, penghasilan insulin juga akan berkurangan. Jadi badan anda akan menggunakan lemak yang tersimpan sebagai tenaga dan penurunan berat badan akan berlaku. Apabila lemak diuraikan, Keton akan dihasilkan dan proses ini dipanggil Ketosis. Kehadiran Keton boleh diuji dengan strip ujian air kencing. Keadaan kimia ini membantu pembakaran lemak dan juga mencegah kelaparan keterlaluan.


JADI BAGAIMANA ALPHA LIPID SDII MEMBANTU ANDA BERDIET?

Alpha Lipid SDII berfungsi memberi tenaga dan vitamin yang secukupnya yang diperlukan oleh badan semasa tempoh berdiet. Kandungan vitamin, mineral dan serat di dalam Alpha Lipid SDII akan membantu untuk memastikan bahawa tubuh anda mempunyai semua nutrien yang penting termasuk protein supaya lemak dibakar, sekaligus memberi tenaga yang diperlukan. Alpha Lipid SDII juga dapat membantu mengekalkan jisim otot dan ketegangan kulit daripada kendur. Formulasi Ekstrak daun teh h ijau juga akan membantu anda dalam mempercepatkan proses penurunan berat badan. Jika anda berdiet sendirian, lemak yang telah diuraikan akan meninggalkan kesan kekenduran pada kulit dan badan akan terasa letih dan lesu.

BAGAIMANA MENENTUKAN TAHAP PEMBAKARAN LEMAK DAN KARBOHIDRAT YANG DIAMBIL?

Dalam proses berdiet Alpha Lipid SDII, anda sendiri dapat menentukan tahap pembakaran lemak yang berlaku serta pengambilan karbohidrat seharian melalui ujian air kencing menggunakan Ketone Strip. Semasa ujian, Ketone Strip akan menghasilkan beberapa warna sebagai rujukan anda dalam menentukan tahap air dan karbohidrat, sama ada berlebihan atau berkurangan semasa berdiet.


JOM DIET BERSAMA ALPHA LIPID SDII SEKARANG! MEMANG BERBALOI HOI HOI!




nak tao apa, kenapa dan bagaimana dengan lebih lanjut??

SMS/WHATSAPP LR 016-6602507.





Tuesday, September 11, 2012

:: ALPHA LIPID SDII - Program Lengkap Pengurusan Berat Badan ::








BERDIET TANPA BERLAPAR

TURUN 5KG SEMINGGU

FORMULA GENERASI BARU - Dipertingkatkan dengan Alpha Lipid dan ekstrak Teh Hijau

- Diiktiraf Halal

- Tidak perlu berlapar

- Selamat & efektif

- Pengurangan berat yang maksimum

- Terbukti berkesan menurunkan berat badan

- Pembakaran lemak secara semulajadi

- Mengekalkan jisim otot selepas penurunan

- Diimport sepenuhnya dari New Zealand

- Hasil kajian sekumpulan ahli perubatan dari Harvard Medical School

DAPATKAN HARGA ISTIMEWA - Hanya SMS/WHATSAPP LR 016-6602507 untuk dapatkan badan yang kurus dan sihat idaman anda :)

TIPS dan PANDUAN akan diberikan dengan percuma untuk penurunan berat badan yang MAKSIMUM!
# Oleh kerana permintaan yang mendadak, maka LR memerlukan Pengedar di seluruh Malaysia untuk sama-sama berkongsi rezeki dari Allah ini dan seterusnya dapat mengubah taraf hidup kita dari baik kepada yang lebih baik. Insya Allah. 
# Boleh juga Add LR kat FB Azlida Rahim untuk sebarang pertanyaan.