Info :)

Thursday, July 22, 2010

:: Tag Kedua Dari Sinomosa ::

Sekali lagi layan tag dari miss SiNoMoSa.. beliau telah mengetag aku pada Monday, July 19, 2010... phew kali ni agak mencabar aku rase.. sbb cam seriyes sket dier nyer tajuk. Fakta diri sendiri yek.. hmm tgk lu r leh cukup 7 x. Kalau korang dpt baca tag nih maknenyer cukup 7 r fakta aku.. hehe


7 Fakta Tentang Diri Sendiri? 

----
Fakta Pertama : Mmg suke ngan angka 7. Kenape? Sebab lahir pd 7hb... pas tu dolu2 terpengaruh  lak ngan david bekem, dia kan pakai jersi no. 7, lg r kesukaan itu bertambah utuh!! banyak benda/perkara plg byk pon 7 jer.. contohnyer cam langit ada 7 lapisan, pelangi ada 7 warna hingga keajaiban dunia pon 7 jer (skang dah bertambah kowt?)
----
Fakta Kedua : Oleh kerana taksub dgn tarikh lahir seniri, makanya aku telah pakse tunang (skang dah jd suami tersayang) bg hantaran mengikut tarikh lahir aku... kunun nak bg senang igt r (cehh alasan semate!) tetiber jer rase nape tarikh lahir x 31/12 ke kan?? dpt r 6 angka gitew.. huahuahua melampau lak angan2 igt ada org nak layan ke hah?
----
Fakta Ketiga : Kehilangan ayah ms aku lam kandungan... mmg x diizinkan olehNya utk bertemu ngan arwah ayah, sbb ikutkan aku dah due tp terlambat 2 minggu. Kalau x dah jadi orang Kajang dah aku (time tu my parent menetap kat Kajang). So bile arwah ayah dah meninggal, bwk blk kebumikan kat kg. So aku pon lahir r di kg ku yang terchenta itu... gomo kelate gomo!
----
Fakta Keempat : Masa sekolah rendah.. salu dpt hadiah dr sekolah sbb dpt no. 1, 2 atau 3. Tp sejak naik jer sekolah menengah terus x ingat dpt no. brape.. huhuhu (banyok main lah mung ni lida weh!!)
----
Fakta Kelima : Owh zaman aku sekolah, dipanggil lida oleh kengkawan. kat umah biasanya dipanggil ida. kat unibesiti pon org panggil ida sampai r keje ngan gomen nih. tp bile kene masuk jps nih, dah ada lg sorang nama ida (k.ida).. so kene r back to zaman muda2 dulu (yeay leh rase mude blk)... heheheh dah  jd lida blk uols.
----
Fakta Keenam : Haaa nampak partitionmate siap2 nak g ngaji.. nak bg fakta ms keje kat jkr sempat menghabiskan pengajian dlm mengaji. Tp setakat iqra' 6 + surah al-baqarah sket. Pas tu dah bersalin n kene tukar lak ke jps. ngaji seniri2 jer r.. hikhikhik! arap2 ape yg diajar oleh pak ustaz terus aku igti. Insya Allah.
----
Fakta Terakhir : Sebut pasal bersalin, Alhamdulillah aku lahirkan kedua2 anak aku secara normal. Walaupon aku suka time peknen + dpt anak ramai.. tp rasenyer aku dah x sanggup nak serah diri masuk kuar wad time peknen.. ouchh mmg sangat tidak suke kene tahan wad!
----
Nak Tag Siapa?
dlema city
luna
rahila
puteri ahmad
watau toccy
aboypunyer
iskq

2 comments:

  1. nombor 7 tu cam keramat gak la....tu tarikh lahir gua gak tu...

    ReplyDelete
  2. haah ek.. u bln 2 dok? leh geng r.. hehe

    ReplyDelete