Info :)

Thursday, December 1, 2011

:: 'First Love' Thai Movie.. Layannnnnnn ::

Assalamualaikum...


Hari ni dah masuk bulan doblash ek? Masa publish entry tadi tak perasan lagi.. eh esok 2hb pulak kan? Erghh ada mandat dari Bahagian opis nih.. gogo chaiyok LR... haha rahsia dululah apa dia.. esok kalau rajin LR tunjuk apa kah iya k?


Sebenarnya tak der idea nak citer apa ni.. tajuk pon tak letak lagi.. keja pulak kena siapkan dalam masa 2 minggu ni jer... terus kuar buku jer kekdahnya.. tapi malas menguasai diri betul!


Haaa bila belek-belek album... baru tingat yang LR nak share pasal citer First Love ni.. ala citer budak-budak pon.. tapi best! tak sia-sia tengok play-pause-play-pause-play-pause berkali-kali masa kat opis curi tulang hehe...


 LR tersuka pulak ngan hero dia.. heronya adalah comel! Hero namanya SHONE... awek tu pulak namanya NAM


 tgk gambar atas ngan yang ni... mereka adalah orang yang sama! kerana minat kat SHONE tu.. NAM sanggup tukar style dari pakaian ke kulit dari hitam ke putih (cene ko buat ek?), belajar rajin-rajin supaya SHONE kenal dia & hopefully minat gak kat dia... huh makan tahun gak la minah ni duk pendam rasa



pulak dahhhh... minat orang lain peluk orang lain?? hmmm mamat baju oren ni pulak kawan baik si SHONE... dia ni minat kat NAM pulak.. siap ajak kapel.. tapi sebenarnya NAM takmo tapi cam tetiba mamat tu ingat NAM nak kapel ngan dia


ni scene masa last sekolah kekdahnya.. tu sebab baju putih dah penuh conteng-conteng... masa ni NAM ni nekad bagitao kat SHONE tu yang dia suka kat dia... tetiba jer terpandang tulisan kat baju mamat ni yang dia tengah kapel ngan awek lain... rupanya baru seminggu jer depa kapel... haaaaa baru tao frust!!!

pas tu masing-masing dah wat hal memasing... sorang gi US sorang main bola...

 alamak.. masa ni SHONE nampak com.....mmmmot lak hihi. Ni dipendekkan cerita la ni... depa jumpa balik lepas 9 tahun... sila baca balik skrip dalam gambar tu hehe.. then they live happily ever after ahaks




haaa korang nak tao.. sebenarnya si SHONE ni pon minat kat NAM tapi tak mampu nak luahkan.. haishhhhh... masa ni paling suwit uols... si SHONE ni siap cuci gambar-gambar NAM pastu tepek dalam scrap book... ouchhhh i like! ES bulih tak wat satu utk i? hahahahaha



contohnya masa ni... si SHONE datang bagi bunga (ke pokok?) kat NAM.. NAM dah suka dah masa ni tapi tetiba dia cakap tu dari kawan dia yang baju oren tadi hoho



masa flashback baru tao yang bunga pokok tu SHONE yang bagi... tapi dia cam gabra so tercakap kawan dia bagi.. haha tgk muka dia cam tengah frust tu kan?? bila dah tunjuk flashback baru tao haha



 dan yang ni jugak masa tengah buat pementasan drama.. siap tanak lepas tangan NAM lagi si SHONE ni


uit sian korang dah tak surprise dah kalaulah korang nak tengok movie ni.. hehe... ok LR stop here.. kalau nak cari cd dia.. maybe ni covernyer... LR punya tak der cover-cover ni sebab sedut (copy) jer dari kazen LR yang umur 18 tahun tu.. hahaha nampak nau citer remaja-remaja kan??



A Crazy Little Thing Called Love.. wahhh based on true story?? LR pon baru tahu haha



Time change, people change, but her heart has never changed.... fuhhh


 gambar adalah semua gugel jer... nak printscreen dari movie tak reti lah pullok huhu

1 comment:

  1. perghhh.. sempat buat ulasan thai movie.. cayaaa la ida!

    ReplyDelete